Tweedaagse vitaliteitsreis (26 en 27 september)

Vitaliteitsreis kopHeb jij een sleutel- en/of voorbeeldrol op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit? Wil je je eigen vitaliteit versterken en wil je een spin-off geven aan vitaal leiderschap binnen jouw organisatie? Meld je dan aan voor de tweedaagse Vitaliteitsreis.

In een kleine groep van 10 tot maximaal 15 personen ga je twee dagen aan de slag met vitaal leiderschap. Zelf ervaren en beleven staat tijdens de tweedaagse centraal en wordt onderbouwd met theorie en gerichte opdrachten. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en plannen om vitaal leiderschap voor jezelf en voor jouw organisatie toe te passen.

‘Word jij het voorbeeld van vitaal leiderschap?’

Vitaliteit is belangrijk voor jezelf én speelt binnen je werk een belangrijke rol. Iedereen heeft te maken met vitaliteitsvragen in zijn leven. Soms dagelijks, maar vaker rond grotere levensgebeurtenissen, zoals geboorte, nieuwe baan, verhuizing of ziekte. Als je vitaal bent, kun je meer genieten van het leven, je gezin, je vrije tijd en werk. Ook omgaan met tegenslagen, stress en uitval voorkomen gaat gemakkelijker als je vitaal bent en je kunt anderen beter helpen. Je bent simpelweg veerkrachtiger. Aan vitaliteit kun je aan werken door vooruit te kijken en te weten wat jou helpt en versterkt.

Activiteiten die van invloed zijn op jouw vitaliteit
Hoe is het met jouw vitaliteit? Wat geeft jou energie? Vaak weet je dat wel, maar geef je er ook leiding aan? Welke inzichten en welke ervaringen kunnen jou helpen? En hoe vertaal je dit naar jouw organisatie? Tijdens deze tweedaagse reis ga je aan de slag met activiteiten die van invloed zijn jouw vitaliteit. Gericht op bewust worden en loslaten, het herkennen van gewoontes en het omarmen van nieuwe manieren én hoe je dit kunt inzetten binnen jouw eigen organisatie. De activiteiten geven inzicht in jezelf en de invloed die je hebt op de ander. Hoe kun jij bewust vitaler ouder worden en vitaal leiderschap tonen? En hoe geef je vanuit jouw professionele rol spin-off aan vitaal leiderschap binnen jouw organisatie?

Zelf ervaren en beleven
Deze reis gaat om zélf ervaren, doen en beleven. We onderbouwen de ervaring met theorie en helpen je met gerichte opdrachten. Zo krijg je inzichten die verandering mogelijk maken voor jezelf en jouw organisatie. Er is ruimte om dit individueel of in de groep aan te pakken en toe te passen. Natuurlijk is er ook tijd voor netwerken en de nodige rust en ontspanning.

Voor wie is deze tweedaagse reis bedoeld?
De Vitaliteitsreis wordt speciaal georganiseerd voor leidinggevenden, (lijn)managers en HR-managers van zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland, die een sleutelrol hebben op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen hun organisatie. Voor díegenen die Vitaal Leiderschap bij zichzelf willen versterken en/of op de kaart willen zetten binnen hun organisatie. Geïnteresseerden buiten deze doelgroep kunnen hun interesse ook kenbaar maken en kunnen op basis van geschiktheid deelnemen.

Locatie
We zijn te gast bij Nationaal Park Veluwezoom, onderdeel van de Veluwe met ongerepte natuur: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, landgoederen en heuvels met prachtige uitzichten. Door actief bezig te zijn in de prachtige omgeving van Nationaal Park Veluwezoom krijgen jouw ervaringen een diepere betekenis. Kijk voor meer informatie op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoom .

Overnachten in luxe pod
We overnachten midden in de natuur bij Buitenplaats Beekhuizen. Vanuit een luxe ‘Pod’ stap je zó de natuur in voor de verschillende activiteiten. We beschikken over een grote safaritent voor lezingen en andere binnen-activiteiten en ook te gebruiken is bij minder weer. Nieuwsgierig? Kijk op:  https://www.buitenplaatsbeekhuizen.nl/ .

Programma

Dag 1: in dialoog met jezelf (start om 12.00 uur)
We verzamelen bij de Buitenplaats Beekhuizen in de grote safaritent waar we met elkaar kennismaken en een introductie krijgen over de wereld van vitaal leiderschap. De activiteiten variëren de eerste dag van een lezing, tot oefeningen en opdrachten om tot zelfinzicht te komen, met een ontwikkelplan als opbrengst. Wat zijn voedende bronnen voor vitaliteit en gezondheid? Wat kan jou inspireren en zingeven?

Vertrouwen als sleutel tot invloed op vitaliteit 
Een vitaal leider heeft het vermogen om zichzelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel op te laden. En begrijpt dat ‘mensen wel willen en kunnen veranderen, maar niet veranderd willen worden’, en verstaat de kunst van vertrouwen opbouwen als sleutel tot invloed op de vitaliteit van medewerkers.

Persoonlijk leiderschap en Inzicht in persoonlijke ontwikkelmogelijkheden
Het programma vraagt om persoonlijk leiderschap. Waar sta je zelf voor? Wat wordt jouw queeste, wat kan jij zelf, waar heb je invloed op en waar heb je hulp bij nodig? Daar gaan we mee aan de slag tijdens de workshop Vitaal en bewust ouder worden.

Bootcamp 
We gaan ook fysiek aan de slag en werken daarmee aan de basis van vitaliteit. Deze dag staat, onder leiding van Eileen van de Pol, werkzaam bij gezondheidsmanagementbureau ‘Adaptics’, een gezonde bootcamp in de glooiende bossen van de Veluwezoom op het programma. Iedereen kan in zijn eigen tempo meedoen. Als je wilt kan je een korte ontspannende massage krijgen na de inspanning van de bootcamp.

Workshop ‘de kracht van muziek’
Na het diner is er een korte avondwandeling met een gids van natuurmonumenten naar een kerkje in het mooie Rozendaal. ’s Avonds is aandacht voor inspiratie, de diepere lagen gericht op zingeving. Muziek is een van die bronnen waarmee we kennismaken. Wat is de kracht van muziek? Kan muziek symptomen van stress beïnvloeden? Kan het je inspireren? Even niets doen, alleen voelen. Dat ga je zelf ondervinden onder leiding van Eva Bengtsson, violiste bij het Gelders Orkest.

Dag 2: in dialoog met de ander
We starten de tweede dag vroeg met yoga in de buitenlucht. In restaurant Woodz genieten we daarna samen van een vitaliserend ontbijt. Een greep uit de overige activiteiten:

Vitaliteitsreis

 

Lezing Vitaal ouder worden: een kwestie van zelfleiderschap en veel bewegen
Prof. Dr. Annet de Lange vertelt ons over haar passie voor het thema: vitaliteit en succesvol ouder worden Wat weten we op basis van wetenschappelijk onderzoek over dit thema en wat is er bekend over de relatie tussen bewegen en cognitief, fysiek en mentaal succesvol ouder worden? Wat betekent dit voor jou als deelnemer aan de reis en kun je dit combineren met jouw inzichten en welke strategieën kun je nu en in de toekomst inzetten om succesvol ouder te worden?

 

 

Wandeling met inzichten en vergezichten
Aansluitend maken we samen een lange wandeling door het prachtige natuurgebied de Posbank, waar ruimte is om over alle inzichten en plannen met elkaar door te praten en tot je door te laten dringen. Tijdens de wandeling ervaren we letterlijk en figuurlijk pieken en dalen, stiltes, inzichten en vergezichten.

Bij terugkomst is er tijd voor reflectie, uitwisseling en afspraken voor vervolg. We sluiten de reis af met een borrel bij Woodz waarna je opgeladen en geïnspireerd naar huis kan. Na de reis hoor je bij een reisgezelschap waar je op terug kan blijven vallen. We organiseren nog een terugkommoment en er is een databank beschikbaar met inspirerend leesvoer en presentaties.

Het programma duurt tot 17.00 uur.

Initiatiefnemers en begeleiders
De initiatiefnemers van deze reis zijn: Annet de Lange (lector en hoogleraar aan de HAN en OU) en Johan Weevers (manager HRM Oosterpoort en projectleider bij WZW). Beiden actief binnen het bestuur van NKDI (Nederlands Kennisnetwerk voor Duurzame Inzetbaarheid).

Het initiatief is omarmd door Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW). Vanuit de programmalijn Duurzame Inzetbaarheid is Tjerry Verhoeven als begeleider betrokken. WZW heeft besloten dit initiatief financieel te steunen om zo meer vitale leiders in Zorg en Welzijn te krijgen, die vervolgens medewerkers hierop kunnen stimuleren en versterken. Ook de HAN en De Langewandeling zijn betrokken bij dit initiatief.

De reis wordt door inhoudelijke begeleiders ondersteund, waaronder Eva Bengtsson, violiste bij het Gelders Orkest en Eileen van de Pol, werkzaam bij gezondheidsmanagementbureau ‘Adaptics’.

Arrangement & kosten
Arrangementsprijs is per deelnemer €350 (leden WZW) en €450 (niet-leden WZW). Vanuit het NKDI en WZW willen we in Gelderland minimaal 10 vitale leiders rijker worden, die in staat zijn het binnen de organisaties verder te brengen. Het aanbod is daarom scherp geprijsd, dankzij de bijdrage vanuit WZW en door een deels vrijwillige bijdrage van begeleiders.

In het arrangement is het volgende inbegrepen:

  • Overnachting in een luxe eenpersoons pod op Buitenplaats Beekhuizen
  • Ontbijt, lunch en diner in pop-up restaurant Woodz
  • Alle lezingen, workshops en activiteiten

Exclusief

  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Extra consumpties

Voorwaarden
De algemene voorwaarden zoals deze op WZW van toepassing zijn verklaard door de partijen waar we betalingsverplichtingen naar hebben, zijn van toepassing op de deelnemers.

 

Aanmelden en meer informatie
Meld je zo snel mogelijk aan via onderstaande link, want de plekken zijn beperkt.
Heb je interesse, maar weet je voor nog niet zeker of je deelneemt? Maak dan je interesse kenbaar, dan plaatsen we je op een wachtlijst. In verband met de optie op de locatie ontvangen wij bij voorkeur voor half april je aanmelding. Na 14 april blijft aanmelden mogelijk totdat het maximum van de groepsgrootte bereikt is.

Onder de eerste deelnemers verloten we een aantal superior pods. Dus schrijf je snel in!
De reis gaat door bij een minimale deelname van 10 personen en biedt ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

Meer weten? Neem dan contact op via Johan Weevers via: j.weevers@wzw.nl of 06-46917168

 

>>AANMELDEN KAN VIA DEZE LINK<<